Szabadulás a függőségektől

A függőségek kezelése még mindig az egyik legnehezebb téma, pedig sokakat érint. Hárítás, szégyen, bűntudat nehezíti a beismerést. Általában a függőségre akkor derül fény, mikor már nagy a baj, és segítség kell. Kapcsolatok, családok hullanak szét a nehézségek okozta terhek miatt, rengeteg a veszteség.

A Vizuális Módszertan Intuícióval® – Szabadulás a függőségből tréning neked szól, ha érintett vagy ebben a témában akár családtagként vagy függőségben szenvedő személy segítőjeként. Ha te magad küzdesz bármilyen függőséggel (szer-, elektronikus eszköz-, viselkedés) itt segítséget kaphatsz az elengedéshez.

Megértheted gyermeked függőségét, választ kaphatsz a miértekre, és megoldást arra, hogyan tovább.
Tréningünkön pszichológusok, segítő szakmában dolgozók hatékony eszközt kaphatnak függőségek terápiás kezeléséhez. 

Kinek szól a tréning? Ha megoldást keresel az alábbi témákban

  • ’szer’ függőség (pl. gyógyszer, drog, alkohol, étel)
  • elektronikus eszköz (pl. számítógép, telefon)
  • viselkedési nehézségeket okozó függőségek (pl. szex, pornó, kapcsolat)
  • családtagként, segítőként keresel megoldást

Mi változik, ha elvégzed a tréninget?

  • megtanulsz elengedni
  • visszakapod a kontrollt az életed felett
  • megkönnyebbülsz, felszabadulsz
  • javulnak a kapcsolataid
  • önismeretre, önbizalomra tehetsz szert
  • hatékony segítője lehetsz függőséggel küzdő személyeknek

Mi a tréning célja?

Ha egy veszteség, fájdalom feldolgozatlan marad, agyunk a fájdalom és a hiány okozta űrt automatikusan igyekszik betölteni valamivel, ami pozitív ingereket vált ki.

Itt gyökereznek a függőségek okai. A megoldás a veszteséggel való szembenézés, a feloldás, és az elengedés. Várnai Myrtill – klinikai szakpszichológus és közgazdász – által kidolgozott Vizualizációs Módszertan Intuícióval® technika olyan tudást és gyakorlati eszközöket ad, amivel a tréning után te magad is képes leszel dolgozni a függőségekkel.

Komolyabb pszichés elakadások esetén természetesen nem helyettesíti az orvosi ellátást, ugyanakkor kiegészítő megoldást nyújthat speciális témák esetén is. 

Mi a módszer?

Amikor az ember egy mély gödörbe kerül, vagy éppen halad lefelé az úton, általában sokféle módszerben egyszerre keresi a megoldást.

Felmerül a kérdés, hogy évekig húzódó elemző terápiás folyamatok helyett hogyan kezelhet bárki önállóan is eredményesen negatív érzelmeket, elakadásokat?

A kérdés megválaszolásaként született meg a VMI® módszertan. 

Bővebben itt olvashatsz a módszerről! 

Hogyan épül fel az alapképzés?

Szó lesz a függőségek fajtáiról, lelki okairól, a szembenézés fontosságáról, és a megoldásról. Az egynapos tréning során megtanulod, hogyan dolgozz a bonyolultabbnak tűnő esetekkel, hogyan segíts magadon vagy másoknak olyan komoly témákban is, mint a függőségek. Amennyiben gyakorlott szakember vagy, mély, szakmai kérdésekre is választ kaphatsz.

A VMI® módszertant iskolánk több képzésének részeként oktatjuk. Ezzel együtt úgy gondoljuk, ez a tréning elengedhetetlen ahhoz, hogy hatékony segítő lehess, bármilyen nehéz témával fordulnak hozzád! 

Induló képzéseink:

2024. május 2. csütörtök 9:00 – 15:30

Jelentkezési határidő: 2024. április 30.

A képzés ára teljes áron, részletekben fizetve:

36 000 Ft

(az árváltoztatás jogát fenntartjuk)

Ha személyesen veszel részt és a képzés első napjának végén úgy érzed, mégsem azt kaptad, amit a tranzakcióanalízistől vártál, 100%-os pénzvisszafizetési garanciát biztosítunk.

A kurzus elvégzéséről “VMI® – Szabadulás a függőségből tréning” tanúsítványt adunk!

Válassz, hogy személyesen vagy online veszel részt!

Online

Az oktatás jelenleg ZOOM oktatás keretein belül is elérhető! Ennek a technikai beállításában szívesen segítünk, ha esetleg eddig még nem használtad. (Alap számítógépes tudás elegendő)

Személyesen

12 főt tudunk fogadni, jelezd, ha személyesen vennél részt a modulokon.

Helyszín: 1016 Budapest, Csap u. 6.

Még bizonytalan vagy?

Semmi gond! Kérd a képzési tematikát vagy írj nekünk az oktatas@ertekekiskolaja.hu email címre, örömmel válaszolunk minden felmerülő kérdésedre!

Ha karrierváltás a cél, jó helyen jársz! Érdekel a pszichológia, de az öt év egyetem már nem fér bele az életedbe? Pedagógus vagy, esetleg segítő szakmában dolgozol és bővítenéd gyakorlati eszköztáradat?

Nézz körbe komplex képzéseink között! Az alábbi képzéseinknek a VMI® – Veszteségek és gyász kezelése tréning is a részét képezi: 

Iskolánk képzései egyedülállóak és személyre szabottak. Figyelünk a különbözőségekre, az egyéni elképzelésekre és az adottságokra. Ezért a tanulási folyamat során végig segítünk, hogy a számodra legmegfelelőbb képzési utat járd be! Kérd munkatársaink segítségét, vedd fel velünk a kapcsolatot! Tudj meg többet iskolánkról itt! 

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2023/000626

Kapcsolat:

06 70 381 6348  |  oktatas@ertekekiskolaja.hu

Scroll to Top