Emberi Értékek Iskolája® - Újrahangolás®

Emberi Értékek Iskolája

VMI®

Újrahangolás®

Mi az a VMI® - Vizualizációs Módszer Intuícióval®?​

Életünk során terheket cipelünk magunkkal, amelyekre minden nehézséggel újabbak kerülnek. A megterhelés idővel lelki és testi tüneteket, betegségeket okozhat. Annyiszor hallottuk már – biztosan te is -, hogy engedd el, ne törődj vele!

De gyakran csak a tehetetlenséget érezzük: tudom, hogy el kellene engednem, de nem tudom, hogyan?​

Az elengedés technikája nem egy speciális képesség, amire csupán néhány ember képes. A megfelelő technika elsajátítása után te is lenyűgöző eredményeket érhetsz el!

A VMI® amellett, hogy korszakalkotó módszer, egy könnyen tanulható (ön)segítő eszköz is, amivel a mindennapi problémák hatékonyan és gyorsan megoldhatóak.

Mi az igazi újdonság a VMI® technikában?

A módszer világszerte egyedülálló módon olyan pszichológiai és tudományos technikákat ötvöz, amelyek egymást kiegészítve biztosítják, hogy könnyen, mindenki számára elsajátítható és maradandóan hatásos legyen!

 • régóta fennálló és újkeletű problémák, elakadások kezelésére is ideális
 • traumamentes – a módszer elsajátítása során nem szükséges újra átélni a nehézségeket és mélyen belemenni a fájdalomba
 • preventív hatással is bír, mind felnőttek, mind gyermekek esetében
 • elősegíti a tiszta emberi kapcsolódást
 • megteremti a szellemi-lelki egyensúlyt
 • felszabadulást eredményez
 • a gyermeknevelés során eredményesen hasznosítható

A módszerről bővebben

A módszer megálmodója Várnai Myrtill klinikai szakpszichológus és közgazdász. 30 év tapasztalatával a háta mögött tudja, hogy sok segítő és önsegítő módszer létezik. A hagyományos elemző pszichológia tanítása szerint a tartós, mély változáshoz hónapokig, gyakran évekig kell dolgozni. A változáshoz vezető út általában hosszú és fájdalmas. Erre ma már egyszerűen nincs idő! Gyors, és hatékony eszközre van szükség. A megoldás kulcsa az elengedés – ezt tanulod meg a VMI® által!

Hatékony és fájdalommentes módszer

Létezik a világon 8-10 komoly elengedési technika. De hiányzott közülük egy igazán gyors, ugyanakkor tartós módszer, amely annyira letisztult, hogy alkalmas szélesebb körben is elterjedni. A VMI® nagy előnye, hogy alkalmazható az önkezelésre is.

Megértést kapsz, ami a sikered kulcsa

Új módszer kell – de nem csak a módszer alkalmazását szükséges elsajátítani, elengedhetetlen a megértés is! Látjuk, hogy a hagyományos eljárások lassúak, a problémákra csak részben adnak hatékony megoldást. Képzéseinken meg is mutatjuk, hogy miért. Az önismereti modellekre épülő VMI® módszer ötvözi a hagyományos eljárásokat a korszerű tudományos ismeretekkel. A kvantumfizika, kvantumbiológia, kvantumpszichológia példáin keresztül jutsz közelebb az elengedés folyamatának megértéséhez.

Komplex eszköztárat kapsz a módszer mellé

Új szokásokat felvenni és meg is tartani őket nem könnyű. A tartós eredmény a megfelelő rendszer kialakításán múlik. Képzéseinken a VMI® mellett más hatékony integratív módszereket is elsajátítasz, amelyek segítségével tovább növeled az elért eredményeid tartósságát.

Holisztikus megközelítés

A tréning folyamán és a technika alkalmazása során egyaránt figyelembe vesszük a fizikai állapotot, de a módszer szellemi-lelki szintű megoldást is kínál. Képes leszel kapcsolódni önmagadhoz, és ha nyitott vagy szellemi szinten még tovább fejlesztheted tudásod.

A szuperintenzív sajátélmény hitelességet ad a kezedbe

A gyakorlatra épülő tréningek magabiztosságot adnak önmagad kezelésében. Biztos alapokat kapsz ahhoz is, hogy tovább képezve magad rövid időn belül képessé válj akár másokon is alkalmazni az elsajátított módszereket. Ha tetszik a VMI® technika, akkor ismereteidet tovább tudod szélesíteni, mélyíteni képzési rendszerünkben, és megtanulhatod gyermekeken, más felnőtteken is alkalmazni.

Miben segíthet a VMI®?

 • testi problémák megoldásában
 • elakadások megértésében és feloldásában
 • a szándék, a képzelet, az intuíció felerősítésében
 • tiszta emberi kapcsolódások kialakításában
 • az életenergia felszabadításában
 • az életben megélhető lehetőségek kiterjesztésében
 • tartós eredmények, maradandó változások elérésében

VMI® – Vizualizációs Módszer Intuícióval® módszertan az alábbi képzéseken vehetsz részt:

VMI® Instruktor
képzés

Képzésünkön elsajátítod a VMI® módszer alkalmazását. Ezzel a hatékony elengedési technikával fejlesztheted önmagad és nagyobb eredményeket érhetsz el környezeted segítésében is!

VMI® Gyermek és ifjúsági Instruktor
képzés

A VMI® Gyermek és Ifjúsági Instruktor segíti a gyermekeket és családjaikat abban, hogy kialakítsák a szükséges készségeket a tanuláshoz, a társadalmi interakciókhoz és az élet kihívásaival való megküzdéshez.

Ha kérdésed van, írj nekünk az oktatas@ertekekiskolaja.hu email címre vagy

hívj minket a 06 70 381-6348 telefonszámon! 

Örömmel segítünk!

Mit takar az Újrahangolás®?

Az Újrahangolás® módszer egy új elengedési technika, amely a pszichológia, a spiritualitás és a coaching hármasából született meg.

Lélek – érzelem – test és az ÉN összehangolása. 

Az Újrahangolás® módszere megtanít egységben gondolni önmagadra, értelmet nyer általa a testi-lelki-szellemi megközelítés. 

Ha úgy érzed, eddig csak sodródtál az életben, most Önvalóddal kezedbe veheted a kormányt!

Miben különbözik az Újrahangolás® és a VMI®?

Röviden:

mindent tartalmaz, amit a VMI® – Vizualizációs Módszertan Intuícióval® (a módszerről itt olvashatsz bővebben) de az Újrahangolás® több.

Nem csak egy elengedési technika, hanem egy új szemlélet, egy új életmód. Az embert több dimenzióban értelmezi.

Multidimenzionális szinten idézi elő a gyógyulás lehetőségét, emeli a rezgésszintet és tágítja a tudatosságot.

A módszer megértése, befogadása nagyobb nyitottságot igényel a szellemi-lelki szinteken!​

A módszer egy egységes, ugyanakkor összetett eszközrendszer. 

Magában foglalja a tudatos viselkedés megváltoztatását célzó, manapság ismert leghatékonyabb kezelési eljárásokat, melyek tartós, pozitív változás elérését teszik lehetővé. Ehhez egy új szemlélet, életmód kialakítása is társul.

Mit egységesít?

 • fókuszterápia (Gendling)
 • David R. Hawkins kutatásai és a tudatszintek
 • imaginációs, képzeleti technikák
 • NLP (Neuro Lingvisztikus Programozás)
 • epigenetikai ismeretek
 • transzgenerációs oldás
 • keleti hagyományok módszerei

Miben segíthet az Újrahangolás®

 • munkahelyi elakadások
 • karrierváltás
 • magánéleti elakadások
 • párkapcsolati problémák
 • magány
 • gyermeknevelési nehézségek
 • gyermekek viselkedési zavara
 • gyermekkori elakadások
 • egészségügyi problémák
 • pszichológiai problémák (pl. stressz, szorongás, fóbiák, személyiségproblémák, testi betegségek kiegészítő terápiájaként)

„Az általam megismert módszerek közül az Újrahangolás® az egyik legerősebb hatásfokú technika. A változásokhoz szükséges tisztító folyamatokat szelíden, ám annál nagyobb energiával hajtja végre, aminek a következményeként megváltozik az ember szemléletmódja és olyan személyiségfejlődést tapasztalhat meg, ami megszépíti az életét.

Az emberek keresik a boldogsághoz vezető ösvényt, de nem tudnak önmaguk börtönéből kilépni. Az Újrahangolás® ahhoz ad kulcsot a kezükbe, hogy kinyissák a zárka ajtaját és rálépjenek arra az útra, amire mindig is vágytak. Valódi változást hoz, nem délibábot, nem reménnyel kecsegtet, hanem a megoldást engedi közel a személyhez, aki lélekben megerősödik, szembenéz önmagával, felelősséget vállal önmagáért, és működésbe lép.

Más módszerrel ellentétben megtanítja felvállalni önmagunkért a felelősséget, segít tükörbe nézni, és lehetőséget ad az önálló munkára.”

N. Noémi (korábbi hallgatónk véleménye)

Hogyan segíthet a módszer?

Az Újrahangolás® életmód és megoldási módszer együtt: tanít, nevel, technikát ad, önállósít. Pozitív átalakulást tesz lehetővé a magánéletben és munkában, a lelki és mentális állapotban, az anyagi előre jutásban, párkapcsolatban és a gyermeknevelésben.

A módszer alkalmazásával elérheted, hogy a test-lélek-szellem egységes rendszert alkosson, a „testmező” (Human Body Field) megtisztuljon. Az egyén saját akaratából képessé válik belépni saját életének áramlásába, ezáltal megélheti a teljes belső békét, a boldogságot, harmóniát és a felszabadultság érzését.

Elengedés és befogadás

A fókuszt arra irányítod, hogy „letedd és kitedd” magadból mindazt, ami gátol, ami megakaszt. Nincs szükség arra, hogy hónapokig gondolkozz és dolgozz ezen.

Ahhoz, hogy beépíthesd azt, amire vágysz, ami ténylegesen hasznos számodra, jó, ha a régi, fájó, problémát okozó dolgokat kiteszed magadból. Ha tudod, mitől akarsz megszabadulni nagyon gyorsan el is fogod engedni. Az Újrahangolás® emlékeztetni fog, hogy az élet egy olyan folyamat, ahol nem a gyűjtés a lényeg, hanem az áramlás!

Edukáció és szemléletváltás

Az Újrahangolás®-ban a segítő edukál, megalapozza a módszer befogadását, megértését. Megtanít a módszer alkalmazására, a tiszta kapcsolódásra. 

A későbbiekben egyedül is képes leszel dolgozni magadon. Az Újrahangolás® lehet a napi „énidőd”, amellyel tisztulsz és feltöltődsz, vissza kerülsz a középpontodba. 

Az életminőséged láthatóan, érezhetően javulni fog!

Kapcsolódsz önmagadhoz

A pszichológia szinte csak olyan módszerekkel dolgozik, ahol a segítő személy meglátásain, elméleti / gyakorlati tudásán, tapasztalatán múlik, milyen válaszokat kap a segítséget kereső önmagával kapcsolatban. Pedig a garantáltan tiszta válaszok azok, amiket önmagunknak adunk. 

Az Újrahangolás®-sal megtanulod, hogyan tudsz tisztán kapcsolódni belső forrásodhoz. Ez segít téged abban, hogy mások szűrője nélkül megtaláld a saját válaszaidat elakadásaidra!

Éld át!

Igyekeztünk minél jobban megfogalmazni, mit tud, mit ad az Újrahangolás®. De igazán akkor lesz érthető, amikor benne vagy, és saját magadon tapasztalod mennyi minden változik. Vannak dolgok, amiket az agy nehezen ért, de a lélek, a szellem érez, a test pedig automatikusan reagál. A mai, anyagias világban furcsán hangzik, de nem kell mindent értened ahhoz, hogy boldog és egészséges életet élj.

A módszer alkalmazásával képessé válsz belépni saját életed áramlásába, ezáltal megélheted a teljes belső békét, a boldogságot, harmóniát és a felszabadultság érzését.

Próbáld ki az Újrahangolás®-t, amire eddig nem kaptál választ, az a képzés során garantáltan megérkezik hozzád!

Az Újrahangolás® módszertan az alábbi képzéseken vehetsz részt:

Újrahangolás® Konzulens képzés

Az Újrahangolás® Konzulens képzésünket azok számára állítottuk össze, akik nyitottak a nehézségek kezelésében a holisztikus és transzcendentális szintű megoldásokra is.

Akiket a tudományos megközelítéseken túl a problémák szellemi-lelki megoldása is érdekel.

Ez a – Magyarországon egyedülálló – képzésünk a téma iránt érdeklődőknek, segítő szakmában dolgozóknak és a magukat tovább képezni kívánó coachoknak szól, akik szeretnék eszköztárukat az Újrahangolás® módszerével is bővíteni.

Újrahangolás® Gyerek és Ifjúsági Konzulens

Az Újrahangolás® Gyermek és Ifjúsági Konzulens képzésünket azok számára állítottuk össze, akik nyitottak a nehézségek kezelésében a holisztikus és transzcendentális szintű megoldásokra is.

Gyakran hangzik el a módszerrel kapcsolatban, hogy határtalan megoldásokat kínál, amelyekre az orvostudomány ma még nem tud magyarázatot adni. Ugyanakkor kvantumfizikai kutatások során már bizonyították, hogy az ember multidimenzionális, tehát nem csak egy szegmensből áll. Ezért az elakadásokat is több síkon kell kezelni.

Coaching alapú Szellemi-lelki Gyermek és Ifjúsági Preventor® Újrahangolás® továbbképzés

A Coaching alapú Szellemi-lelki Gyermek és Ifjúsági Preventor® alapképzés neked szól, ha a segítő szakmát nem csak az általános, tudományos keretrendszerben akarod elsajátítani, hanem érdekel a holisztikus megközelítés is. 

Képzésünk felkészít, hogy beszélgetések és sajátos foglalkozások sorával támogathasd a hozzád forduló szülőket és gyermekeket. 

Coaching alapú Szellemi-lelki Életviteli Preventor® Újrahangolás® továbbképzés

A Coaching alapú Szellemi-lelki Életviteli Preventor® alapképzés azoknak szól, akik az általános tudományos megközelítés mellett nyitottak a segítői szakma szellemi szintű elsajátítására is. 

A cél, hogy professzionális szinten nyújthass támogatást magadnak vagy környezetednek – holisztikus szempontokat is figyelembe véve. 

Coaching alapú Szellemi-lelki Párkapcsolati Preventor® Újrahangolás® továbbképzés

A Coaching alapú Szellemi-lelki Párkapcsolati Preventor® alapképzést neked ajánljuk, ha érdekel hogyan tudsz dolgozni saját párkapcsolati elakadásaidon.

Pároknak vagy párkapcsolati problémával küzdő egyéneknek (vagy akár magadnak) segíthetsz testi-lelki-szellemi szinten értelmezni a problémákat, komplex segítséget nyújtva a továbblépéshez, az örömteli, minőségi élethez. Ha még nem vettél részt coaching képzésen, akkor se bizonytalanodj el, itt megtanulod az elméleti és gyakorlati alapokat, a felnőtt segítői módszereket. 

Ha kérdésed van, írj nekünk az oktatas@ertekekiskolaja.hu email címre vagy

hívj minket a 06 70 381-6348 telefonszámon! 

Örömmel segítünk!

Scroll to Top